ფახლავა » სრულყოფილება ხელმისაწვდომია


 
 
 


ფახლავა

ავტორი: eka777 10-07-2012, 17:02, ნახეს: 7806

Share
0
შემოგთავაზებთ თურქულ ფახლავ?ს მომზადებ?ს რეცეპტს...

ფახლავა

მასალა:

ცომ?:
500 გ ფქვ?ლ?
1 ს.კ გამაფხვ?ერებელ?
50 გრ. კარაქ?
მარ?ლ?
1 ჭ. რძე *ფქვ?ლს გააჩნ?ა, მე მეტ? რძე დამჭრდა რომ რბ?ლ? მასა გამომსვლოდა
1 კვერცხ?
ცოტა ფქვ?ლ? ცომ?ს ქვეშ მოსაყრელად და 1 კვერცხ? ზევ?დან გადასასმელად.

შ?გთავს?:

300 გ ნ?გოზ? და სურვ?ლ?სამებრ თუ გვ?ნდა ფ?სთაშკებსაც შევურევთ
300 გრ შაქარ?

ს?როფ?:

1 ჭ. შაქარ?
1 ჭ. წყალ?
2 ცალ? ლ?მონ? ან ლ?მა და მ?ს? ცედრა.
ამ?ს გარდა დაგვჭ?რდება 250 გრ კარაქ? თვ?თოეულ? გაბრტყელებულ? ცომზე წასასმელად.

მომზადება:

მოვზ?ლოთ რბ?ლ? ცომ?, და გავყოთ 40 ან 50 გრამებად.მე ავზონე და ?სე დავყავ? თანაბარ? რომ გამოსულ?ყო, გამოდ?ს დაახლოებ?თ 20 27 ბურთ?.
გავაბრტყელოთ თვ?თოეულ? თხლად, როგორც შეგვ?ძ?ა , ზევ?დან ვუსმევთ კარაქს და ვაყრ?ტ შ?გთვს, ?სე როგორც სურათზეა, მერე ვ?ღებთ ჯოხს, და ვახვევთ შემდეგ კ? ორ?ვე მხრ?დან შ?გნ?თკენ შევწევთ , რომ ეს ნაოჭებ? გაუკეთდეს, გამოვ?ღებთ ჯოხს და დავდებთ კარაქ წასმულ ჟარონზე. ასევე კეთდება ყველა, ბოლოს კვერცხს ვუსმევთ ზევ?დან და წ?ნასწარ გახურებულ ღუმელშ? 200 გრ.

დავტოვოთ 20 წუთ?, გამოვ?ღოთ და გადავუსვათ გამდნარ? კარაქ?.
შევდგათ ?სევ 40, 50 წუთ?თ და ტემპერატურა დავუწ?ოთ 180 გრადუსამდე,
რომ გამოვ?ღებთ, ზევ?დან მოვასხათ ცხელ? გამზადებულ? ს?როფ?, გავაჩეროთ 3 საათს.

ფახლავა

ფახლავა

კატეგორია: ნამცხვარი

პატივცემულო მომხმარებელო, თქვენ შემოხვედით როგორც დაურეგისტრირებელი მომხმარებელი, გთხოვთ დარეგისტრირდეთ და შემოხვიდეთ საიტზე თქვენი სახელით.


კომენტარების დამატება

სახელი:*
ელ-ფოსტა:*
კომენტარები:
შეიყვანეთ კოდი: *