ფახლავა

ავტორი: eka777 10-07-2012, 17:02, ნახეს: 4059

Share
0
შემოგთავაზებთ თურქულ ფახლავის მომზადების რეცეპტს...

ფახლავა

მასალა:

ცომი:
500 გ ფქვილი
1 ს.კ გამაფხვიერებელი
50 გრ. კარაქი
მარილი
1 ჭ. რძე *ფქვილს გააჩნია, მე მეტი რძე დამჭრდა რომ რბილი მასა გამომსვლოდა
1 კვერცხი
ცოტა ფქვილი ცომის ქვეშ მოსაყრელად და 1 კვერცხი ზევიდან გადასასმელად.

შიგთავსი:

300 გ ნიგოზი და სურვილისამებრ თუ გვინდა ფისთაშკებსაც შევურევთ
300 გრ შაქარი

სიროფი:

1 ჭ. შაქარი
1 ჭ. წყალი
2 ცალი ლიმონი ან ლიმა და მისი ცედრა.
ამის გარდა დაგვჭირდება 250 გრ კარაქი თვითოეული გაბრტყელებული ცომზე წასასმელად.

მომზადება:

მოვზილოთ რბილი ცომი, და გავყოთ 40 ან 50 გრამებად.მე ავზონე და ისე დავყავი თანაბარი რომ გამოსულიყო, გამოდის დაახლოებით 20 27 ბურთი.
გავაბრტყელოთ თვითოეული თხლად, როგორც შეგვიძია , ზევიდან ვუსმევთ კარაქს და ვაყრიტ შიგთვს, ისე როგორც სურათზეა, მერე ვიღებთ ჯოხს, და ვახვევთ შემდეგ კი ორივე მხრიდან შიგნითკენ შევწევთ , რომ ეს ნაოჭები გაუკეთდეს, გამოვიღებთ ჯოხს და დავდებთ კარაქ წასმულ ჟარონზე. ასევე კეთდება ყველა, ბოლოს კვერცხს ვუსმევთ ზევიდან და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრ.

დავტოვოთ 20 წუთი, გამოვიღოთ და გადავუსვათ გამდნარი კარაქი.
შევდგათ ისევ 40, 50 წუთით და ტემპერატურა დავუწიოთ 180 გრადუსამდე,
რომ გამოვიღებთ, ზევიდან მოვასხათ ცხელი გამზადებული სიროფი, გავაჩეროთ 3 საათს.

ფახლავა

ფახლავა

კატეგორია: ნამცხვარი

პატივცემულო მომხმარებელო, თქვენ შემოხვედით როგორც დაურეგისტრირებელი მომხმარებელი, გთხოვთ დარეგისტრირდეთ და შემოხვიდეთ საიტზე თქვენი სახელით.


კომენტარების დამატება

სახელი:*
ელ-ფოსტა:*
კომენტარები:
შეიყვანეთ კოდი: *